תכנון מטבחים מודרניים מבוקש בבתים פרטיים ובעסקים רבים כמו מסעדות ובתי מלון. עיצוב זה דוגל באווירה חדשנית ומאירה, בקווים נקיים ובהתאמה מושלמת של פריטי הריהוט, הארונות והמשטחים, לחלל המסויים.
מטבחים מודרניים בני ימינו, מתאפיינים ביחידות גדולות וישרות, מראה נקי וללא חיתוכים רבים כפי שהיה נהוג בעבר. אם פעם היה המטבח עמוס ביחידות אפסון אשר הונחו בפינות שונות או זכו לעיצובים מיושנים, מלאים בקווי חיתוך, הרי שכיום מצפים מחדר זה לשדר מראה הומוגני ונקי כאשר כל פריט תופס את השטח המינימלי לו הוא זקוק.
מטבחים מודרניים כוללים פעמים רבות אי עבודה אשר ניתן גם לסעוד בו. אי למטבח הינו אחד הטרנדים אשר הגיעו אלינו מאמריקה לפני כשני עשורים, והוא מוסיף להיות פופולארי גם כיום. הוא ממוקם באמצע המטבח ומשמש להכנת האוכל טרם הבישול, לקיצוץ סלטים ולהכנת מתאבנים, סנדוויצקים או כל פעולה נחוצה אחרת. בנוסף ניתן להתקין את הכיריים על האי ולחסוך מקום על השיש. באי ניתן לתכנן מקומות אחסון נוחים וכמו כן להגיש עליו את הארוחות, בצורה נוחה ודקורטיבית תוך שיתוף כל בני הבית.
מטבחים מודרניים דוגלים בניצול חכם של החלל כאשר ניתן להתקין ארונות עיליים בלבד, בניגוד לתפיסה העיצובית אשר רווחה עד כה, ואשר לפיה הוצבו ארונות המטבח מתחת לשיש. בתחום המגירות תוכלו למצוא יחידות מתוחכמות הנקראות מג'יק קורנר' ואשר יאפשרו לכם לשלוף את היחידה כמעט במלואה. כמו כן תוכלו לבחור בקרוסלות או בחצאי קרוסלות אשר יותקנו במקומות המצומצמים יותר, וינצלו גם שם את החלל. מטבחים מודרניים כוללים בתוכם אביזרים חדשניים כמו קולטי אדים משוכללים אשר שואבים אדים וריחות מיותרים.
מטבחים מודרניים רבים כוללים מזווה בו ניתן לאפסן שימורים ומוצרי מזון לצד חומרי ניקוי ופריטים נחוצים אחרים. המזווה מאפשר ניצול מקסימלי של החלל לכל אורכו, כאשר הוא מותיר את חלל המטבח גדוש פחות, ובעל אווירה נקייה, מינימליסטית ואסתטית.
מאמר זה נכתב על ידי קרן-עורכת פורטל מטבחים